Endelig fikk jeg tatt meg sammen og stukket hvitløken. De har ligget i en boks på kjøkkenet mitt i evigheter og ventet på den dagen da jeg har så god tid. Forøvrig ikke det eneste prosjektet som venter på den dagen.
Til våren skal de få påfyll av mer kukompost, noe hønsegjødsel og passes godt på. Har planer om å bruke plenklipp som bunndekker mellom løkene, vi får se hvordan det går.
Løkene mine fikk jeg av danske frøsamlere som overnattet hos meg en gang. De heter Estisk Rød, siden Lila fikk de med fra Estland en gang. Det er tredje høsten jeg stikker denne løken, første gang jeg har noe særlig mengde å stikke. Om avlingen går bra, så kan jeg kanskje ta litt av dette til kjøkkenet neste høst.
Det er en fordel om man får tak på setteløk som er tilpasset Nord-Europeisk klima. De greier seg bedre her enn de kinesiske man finner i butikkene, er blitt meg fortalt.
Jeg lurer på hvor dypt jeg burde ha satt dem?
SvarSlett