fredag 28. februar 2020

Stuekurs innen grønnsaksdyrking og tomatdyrking.

Søndag 8. mars har jeg satt av for å holde grønnsakskurs og tomatkurs hjemme på Jessheim. Huset ligger like ved busstoppet Rulnes. Det blir få deltagere, og mulighet for å gå i dybden med ulik problematikk rundt dyrking. 


Det å kunne dyrke litt mer av maten sin selv, det har mange positive mer-effekter. Man får kortreist mat til kjøkkenet, lærer familien hvor maten kommer fra, kan spare litt penger, får grønnsakene så ferske som man greier å få dem, og ikke minst er det godt for sjelen å holde på litt med grønnsaksdyrking.

Dette kurset er et billig kurs, da jeg holder det hjemme i egen stue og dermed ikke har utgifter til reise og kurslokaler.


10.00: Kurs i grønnsaksdyrking.
Vi snakker om forutsettingene for å dyrke, målet vi ser for oss, hvordan planlegge og forberede for de ulike mulige plantekulturene.
Varighet ca 3 timer, kaffe/te og kjeks halvveis.


13.00 - 14.00. Matpakkelunch med skravling. 
Frøbytte, samt noe utdeling av mine frø.


14.00: Kurs i tomatdyrking på friland og i drivhus. 
Vi går igjennom tomaten i historisk perspektiv, hva som har skjedd med utviklingen av sorter i ulike retninger, frøkilder, hvordan velge frø, hvordan forkultivere, hvordan gi plantene de beste forutsetningene. Typer tomater etter vekstform, sykdommer, problematikker, frøformering, og mye mer.  Varighet ca 3 timer, kaffe/te og kjeks halvveis.


Et kurs (3 timer) koster 250,- pr person. Om man slenger seg med på begge blir det tilsammen 450,- for hele dagen. Jeg er avhengig av at vi blir i hvert fall 3 personer på hvert kurs for at det blir noe av.

Påmelding på sms til 99343433, med navn på deltager og hvilke kurs. Betaling på vipps eller kontant ved oppmøte. Kan også melde seg på via FB melding, men pass på at jeg svarer.

OBS: Vi har hunder! De er ikke til stede under kurset, men om man har allergi vil det være et problem.

Hilsen
Gunn Marit Hals Apeland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar