torsdag 11. februar 2016

Hvor får man frø fra?


Riktig valg av frø er kritisk viktig for å få et godt resultat med det vi dyrker! Frøene bør velges i forhold til der man skal dyrke de. Generelt for grønnsaksdyrking i norge gjelder det at vi går for tidlige sorter, som tåler barskt klima.Jeg handler mye frø på nettet, da utvalget der ofte er bedre enn de man finner på butikken. Det som er viktig å huske på om man kjøper fra utlandet er at man ikke overskrider grensen på 350,- inkludert forsendelse.

Her er noen av de stedene der jeg kjøper frø:

https://solhatt.no
Norsk side. Mange bra norske kulturvekster som du ellers ikke får tak i. Økologis.

http://www.gardenliving.no/categories/froe
For den som ikke ønsker å bestille fra det store utland er Garden Living et veldig godt alternativ. De har frø, løker og planter. Hovedfokuset er blomster, men de har et meget godt utvalg på grønnsaker som passer for norske forhold. Tommy og Kenneth som driver Garden Living har lang erfaring innen norsk hagebruk og bred kompetanse på hva som fungerer hvor.

http://www.plantsofdistinction.co.uk
En flott nettside med mengder av frø som ellers er vanskelig å få tak i. Sarah, som driver PoD er rask til å sende frø og har et fantastisk utvalg. Hun forsøker å ta inn en del for "kaldt" klima, men hva som er kaldt i UK og her kan sikkert diskuteres. Jeg har en mengde favirittgrønnsaker som jeg kjøper inn hos henne. Hun har også et bredt utvalg av fantastiske sommerblomstfrø. Eneste minuset her er at hun ikke trekker fra MVA på det hun eksporterer.

http://www.impecta.se
Veldig godt utvalg, trekker fra MVA på eksporter. Nettsiden er bygget opp slik at om man registrerer seg som "i Norge" vil man automatisk få se pris uten mva.

http://raravaxter.se
Er tilbake etter en pause. Hun som drev denne nettbutikken døde, den lå nede en stund før de fikk den igang igjen. Utvalget er ikke helt som det var, men blir litt bedre hele tiden.

http://www.lillafiskaregatanstradgardsbutik.se
Fører frø fra en rekke firmaer. Ofte kan man finne veldig gode tilbud på frø med kort dato. Enkle å få kontakt med om det er noe.

http://www.runabergsfroer.se
Har frø som er meget godt egnet for nordisk klima. Også tilgjengelig i større porsjoner som passer for storskaladyrking. Økologisk.

http://www.kerneliv.dk/da/
Tidligere kjent som Primafrø. Relativt billige frø. Interessant utvalg. Det store minuset er at de ikke sender til Norge, men om man har en adresse som kan brukes i Sverige så kan man få det dit.

http://www.seemnemaailm.ee/index.php?lang=sw
For den mer viderekommende frøshopper. Siden er Estisk, de fører frø fra Øst-Europa. Mye fra Russland. Jeg har funnet en mengde bra tomater og andre ting der inne. Grisebillige frø! Men man må bruke google oversetter for å lese teksten om de ulike sortene. Frøene betales med Paypal. Jeg har god erfaring med denne, har handlet der et par ganger. Mange sorter som man ikke får tak på i Vest-Europa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar