tirsdag 26. november 2013

Hjemme hos Erik i Drøbak

Her i høst ble jeg invitert til Erik i Drøbak. Han sa han hadde så mye plommer som han ville bli kvitt, og jeg var ikke vond å be. Han har et småbruk sentralt i Drøbak, og dyrker blomster, frukt og grønnsaker til glede for seg selv og andre. 


Jeg må nok innrømme at jeg var temmelig missunnelig, både på herdighetssoner og tumleplassen som Erik har til rådighet. Han har et tunneldrivhus med god plass for det han måtte finne på. Der vokser det helt nydelige spisedruer, tomater, paprika, vannmelon, asiatiske bønner, og sikkert en hel del mer. Erik så at jeg sperret øynene opp, og plukket rundhåndet frukter og grønnsaker som jeg skulle ta med hjem. Jeg fikk til og med en av de digre vannmelonene hans (som han med rette var stolt av) med hjem til ungene.

På fra veien opp mot huset hadde jeg sett en eng med solsikker i blomst, og der sto det et skilt om at her var det gratis selvplukk. Eriks gave til naboer og andre som går forbi, bare fordi folk liker blomster. Hvor mye arbeid han hadde lagt i å dyrke disse solsikkene som han ga bort, det spurte jeg han ikke om. Det var ikke spørsmål om det. Man må holde seg i aktivitet.

Erik er snekker, og har en haug prosjekter på gang hjemme. I tillegg er han aktiv med et lite snekkerverksted i Drøbak der han og andre pensjonister møtes og koser seg i godt selskap med produksjon av diverse i tre.

Det er veldig gøy å besøke Erik. Ikke fordi man reiser derifra med kilovis med frukt og grønnsaker, men fordi det varmer lengst inn i sjelen at det finnes mennesker som han. Idealister som lever for det som spirer og gror. Som får en ekte glede av å dele med seg.

Når det blir litt for mye av for eksempel tomater, så fyller han brødposer og stikker innom forskellige kjente i Drøbak som han mener kan ha godt av litt ekstra grønt i kosten. Ellers er kona hans travelt opptatt med å konservere av overskuddet og sette i fryseren slik at de er selvberget med grønt det meste av vinteren.

Jeg håper helsa holder, og at Erik orker å fortsette med sitt i mange år videre framover. Vi trenger ildsjeler som han i Hage-Norge.

3 kommentarer:

 1. Flott artikkel om flinke, snille og gavemilde Erik og hans fine eiendom her i bygda! Vi er mange som kunne pynte opp hjemme med de nydelige solsikkene til Erik! Selv fikk jeg bl.mere, små planter av en av mine yndlingsblomster, Løvemunn. De vokste seg store og flotte og sto til siste frostnatt nå!

  SvarSlett
 2. Så hyggelig! Var nabo med han og kona i 9 år jeg, men det er helt tilbake til -70/-80 tallet!

  SvarSlett
 3. Heisan! Har vært i vinterdvale :)
  Erik er en flott person! Og veldig dyktig med det han driver med.

  SvarSlett